Inloopavond: Thema Spoorzone parkeerproblematiekoopavond

In 2015 zal het Spoorviaduct op de Spoorsingel/Phoenixstraat worden verwijderd. Dit betekent het tijdelijk verlies van honderden parkeerplekken aan de rand van de Olofsbuurt en het Westerkwartier. Waar zullen de auto's die daar nu geparkeerd staan straks gaan parkeren? De nieuw geplande parkeergarage in de Phoenixstraat zal pas in 2017 open gaan. Zullen de auto's in de tussentijd bij ons in de buurt komen parkeren?

 Op initiatief van de BVOW heeft een team studenten van de TU Delft onderzocht hoeveel parkeerplekken er precies zullen verdwijnen, hoeveel parkeerplekken er daadwerkelijk tijdelijk gemist zullen worden en hoe mogelijke parkeerproblemen kunnen worden bestreden. In een uitvoerig onderzoek zijn ruim 50 oplossingen, mede bedacht door omwonenden en andere gebruikers, geanalyseerd. Een uitgebreide evaluatie heeft geleid tot een voorstel voor het voorkomen van verwachte parkeerproblemen in de nabije omgeving van de Spoorzone.

 Tijdens de BVOW inloopavond op 12 maart zal het team in een presentatie toelichten hoe zij te werk zijn gegaan en wat hun bevindingen zijn. Er zal daarnaast ruimte zijn voor vragen, discussie en bepaling van mogelijke vervolgstappen op dit onderzoek.

Het volledige rapport van het onderzoek is hier te downloaden

 

  • Pasfoto van Rudy Negenborn.

    Rudy Negenborn

    Rudy richt zich met name op de onderwerpen transport en logistiek, hij is bereikbaar via r.r.negenborn@tudelft.nl

Opzoek naar nieuwe vrijwilligers

De belangenvereniging is voortdurend op zoek naar nieuwe vrijwilligers die ons willen ondersteunen. Mocht u mee willen helpen laat ons dat dan even weten via het contactformulier of mail naar het secretariaat.